Nella Samu

Kuusi mahdotonta asiaa ennen aamupalaa

Tiedän mitä teit minuutti sitten

Vaivaako somen käyttäjiä itsesuojeluvaiston puuttuminen?Tänään Itten kesäkoulun aiheena on paikallistamispalvelut. Itte on ymmärtänyt, että yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä on Foursquare. Se on paikkatietoon perustuva sosiaalisen verkostoitumisen verkkopalvelu ja mobiilisovellus. Itte on ymmärtänyt, että yrityksille se tarjoaa tehokkaan markkinoinnin tukitoiminnon. Kun jotkut ihmiset haluavat joka hetki kertoa mobiililaitteillaan missä ovat ja mitä tekemässä, niin yrityksille se merkitsee sanan leviämistä eikä Itte löytänyt yhtään syytä, miksi markkinoijan ei kannattaisi tätä mahdollisuutta käyttää hyväkseen. Itte ei silti ymmärrä ihmisten intoa käyttää palvelua. Itte ei siis ajattele Foursquarea tänään markkinoijan näkökulmasta, vaan hän haluaa muistuttaa käyttäjiä eräästä Itten mieltä vaivaavasta asiasta.

Itte ei lainkaan ymmärrä, miksi jotkut ihmiset haluavat koko ajan kertoa missä ovat, mitä tekevät ja kenen kanssa.

Onko siitä saatava hyöty, esimerkiksi tietyn paikan pormestarin arvonimen tavoitteleminen tai pienen alennuksen saaminen, riskin arvoista?

Itte ajattelee paikallistamispalveluiden käyttämisen olevan lähes totaalista itsesuojeluvaiston puuttumista. Vai onko avoimempi maailma ja sosiaalinen media poistaneet kokonaan rikollisuuden? Foursquaren käyttäjät kyllä levittävät sanaa käyttämistään palveluista, mutta samalla he tulevat kerryttäneeksi kierommille ja rikollisemmille mielille hyvää dataa käyttäjän rutiineista. Enää kriminaalien ei tarvitse notkua kyttäämässä kohdettaan jatkuvasti, kun voi ”ystävystyä” haluamansa henkilön kanssa Foursquaressa ja opiskella sieltä, milloin olisi hyvä hetki iskeä. Monissa tapauksissa halutun tiedon saaminen ei vaadi edes ystävystymistä, koska monet käyttäjät näyttävät niin mielellään jakavan tiedon myös muissa sosiaalisen median palveluissa. Joissain tapauksissa riittää, kun käy riittävän usein tarkistamassa kiinnostavan kohteen Twitter-profiilin päivityksineen edellyttäen tietenkin, että kyseinen henkilö siellä on.

Itte haluaa kuitenkin markkinoijille korostaa, että hänen lähestymistapansa paikallistamispalveluihin ei ole se vallalla oleva, joten Itten epäluuloisuuden vuoksi brändin ei kannata sieltä jäädä pois. Vanhaa sanontaa mukaellen: se ei ole hullu, joka pyytää paljastamaan sijainnin vaan se, joka sijaintinsa varauksetta jakaa. Itte ei ole niin tittelinkipeä, että alkaisi itse käyttää palvelua sijaintinsa jakamiseen.

Inside the news

Itten kesäkoulun kellot soivat

maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin

tasan kello 9:00.

Jäikö jokin Itten opetuksista lukematta? Löydät kaikki Itten kesäkouluun liittyvät artikkelit osoitteesta: http://nellasamu.com/tag/itten-kesakoulu/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

wordpress statistics
%d bloggers like this: